17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePandemia și măsurile luate pentru limitarea răspândirii virusului afectează psihicul oamenilor

Pandemia și măsurile luate pentru limitarea răspândirii virusului afectează psihicul oamenilor

Psihicul oamenilor este afectat de pandemie și de măsurile luate pentru limitarea răspândirii virusului. 58% dintre europeni au raportat probleme de acest gen. Este concluzia unei cercetări făcute de Institutul Elma, la comanda unei companii din industria farmaceutică.

Specialiștii au intervievat 6.000 de persoane din țări puternic lovite de coronavirus precum Italia, Spania, Franța și Marea Britanie, potrivit stiri.tvr.ro.
Frica de virus, dar și izolarea i-au făcut pe mulți dintre cei incluși în studiul paneuropean să aibă probleme cu somnul, lipsa de energie, să fie triști sau să aibă atacuri de panică.

Închiderea totală din primăvară a amplificat multe dintre problemele deja existente

Unii specialiști spun că închiderea totală din primăvară nu a făcut altceva decât să amplifice multe dintre probleme deja existente. Cea mai mare problemă o reprezintă izolarea.

Chiar dacă orașele nu mai sunt închise, în România sunt constant mii sau zeci de mii de oameni bolnavi de COVID-19 sau doar suspecți care trebuie să stea departe de ceilalți.

În România nu s-a făcut niciun studiu care să cuantifice problemele psihice aduse de pandemie

Până acum, în România, nu s-a făcut niciun studiu care să cuantifice problemele psihice aduse de pandemie. În SUA, însă, o cercetare a Centrului pentru Controlul Bolilor a evidențiat că 41% dintre americani au raportat în această perioadă probleme psihice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS