21.6 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTot mai multe țări se confruntă cu un al doilea val de coronavirus

Tot mai multe țări se confruntă cu un al doilea val de coronavirus

Tot mai multe țări se confruntă cu un al doilea val de coronavirus, iar autoritățile exclud, deocamdată, carantina totală. În Spania, regiunea Madridului este închisă, potrivit stiri.tvr.ro.

Guvernul din Spania a decretat starea de urgență săptămână trecută. Autoritățile regionale au contestat această măsură, considerând-o ilegală, cu efecte devastatoare pentru economie.
Cadrele medicale din Catalonia au ajuns la capătul puterilor și au intrat într-o grevă de patru zile. Ele cer echipamente și condiții de muncă decente.
La sfârșitul săptămânii, în Spania au fost raportate peste 28.000 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Cehia este în carantină

Cehia este în carantină. Se închid toate restaurantele, barurile și școlile. Premierul Andrej Babiš a anunțat că noile reguli vor fi menținute cel puțin până pe 2 noiembrie. Singurii care vor merge la cursuri în această perioadă sunt copiii cadrelor medicale și ai ambulanțierilor.

Se vorbește din nou despre „imunitatea colectivă“

În acest context, se vorbește din nou despre „imunitatea colectivă“, idee respinsă însă de Organizația Mondială a Sănătății, care o consideră lipsită de etică și total inadecvată acestei situații.

Între timp, în Mexic a fost raportat primul pacient infectat simultan cu virusul gripal și SARS-CoV-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS