5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePistoale airsoft, găsite la traficanţi de droguri

Pistoale airsoft, găsite la traficanţi de droguri

Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat nouă percheziţii la locuinţele unor traficanţi de droguri din Piatra Neamţ, unde au găsit 1,6 kilograme de canabis, un seif şi două pistoale tip airsoft.

În acest caz, au fost reţinuţi opt inculpaţi, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc, deţinere fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu, conducere a unui autovehicul sub influenţa drogurilor şi punerea la dispoziţie a unui imobil pentru consum ilicit de droguri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada martie – octombrie 2020, inculpaţii au desfăşurat activităţi de trafic de droguri de risc pe raza municipiului Piatra Neamţ, fie către diferiţi consumatori, fie în cadrul unor petreceri private organizate de către aceştia.

Luni, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ au efectuat 9 percheziţii domiciliare şi 9 percheziţii auto, pe raza municipiul Piatra Neamţ, în urma cărora au fost ridicate 1,6 kilograme de canabis, 10 dispozitive de mărunţit droguri, sumele de 2.200 de lei şi 800 de euro, 2 cântare electronice, 19 telefoane mobile, un seif şi 2 pistoale tip airsoft.

De asemenea, în maşina unui traficant au fost descoperite fragmente vegetale de culoare verde – oliv, cu aspect de canabis, resturi de ţigarete confecţionate artizanal şi două dispozitive de mărunţire.

Marţi, Tribunalul Neamţ a dispus arestarea preventivă a doi inculpaţi, arestul la domiciliu pentru 5 inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de un alt inculpat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS