17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePanama îşi redeschide frontierele pentru turişti

Panama îşi redeschide frontierele pentru turişti

Statul Panama şi-a redeschis luni frontierele pentru turismul internaţional, cu sosirea unui prim zbor din Miami (Florida), după aproape şapte luni în care acestea au fost închise din cauza crizei sanitare provocate de noul tip de coronavirus, informează marţi voanews.com.

Primii 157 de călători după 22 martie, dintre care 38 de turişti, au fost primiţi cu mare pompă, cu drapele panameze şi dansuri folclorice la sosirea lor pe aeroportul internaţional din Tocumen, la 15 km de capitala Ciudad de Panama.

Preşedintele panamez Laurentino Cortizo a salutat „o zi a speranţei pentru Panama”.

Înainte de aceasta, Panama autoriza doar escalele sau legăturile pentru zboruri internaţionale, fără a permite intrarea călătorilor pe teritoriul său.

Turiştii trebuie să prezinte la sosire un test PCR negativ la coronavirus sau să facă un test pe aeroport, al cărui rezultat este eliberat într-o jumătate de oră.

În faza de „demarare”, Panama intenţionează să primească 80 de zboruri de zi, faţă de cele 400 de zboruri zilnice de dinaintea crizei sanitare.

Pentru moment, legăturile aeriene sunt asigurate de numai şapte companii, pentru 36 de destinaţii europene şi spre continentul american.

Panama, ţară cu 4 milioane de locuitori, a înregistrat până luni 120.313 de cazuri de contaminare şi 2.491 de decese de COVID-19. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS