13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis cere guvernului să clarifice situaţia neconcordanţelor dintre rapoartele infectărilor cu Covid-19 în Bucureşti

Klaus Iohannis cere guvernului să clarifice situaţia neconcordanţelor dintre rapoartele infectărilor cu Covid-19 în Bucureşti

Președintele Klaus Iohannis a cerut guvernului, în conferinţa de presă din această seară, să clarifice de urgență de ce două instituții guvernamentale – Institutul de Sănătate Publică și Grupul de Comunicare Strategică – au transmis astăzi date contradictorii privind rata de infectare în București.

„E ciudat că două instituţii guvernamentale dau rezultate diferite. După părerea mea, e nevoie urgentă de corelarea datelor între aceste instituţii şi aştept ca guvernul să clarifice aceste probleme de urgenţă“, a declarat Iohannis în conferința de presă, ca răspuns la întrebarea unui ziarist.

Institutul de Sănătate Publică (INSP) și Grupul de Comunicare Strategică (GCS) au transmis astăzi date contradictorii privind rata de infectare în București raportat la mia de cazuri în ultimele 14 zile.

INSP a transmis inițial că acest indice este 3,11 la mia de locuitori, în timp ce GCS a transmis că această rată este de 2,69. Ulterior, INSP a rectificat cifra, a modificat propriul raport și a introdus încă o coloană: incidența raportată la populația după domiciliu – 2,65, cifră care se apropia de rata transmisă de GCS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS