17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIkea propune „Proiectul «Rabla»“ la mobilă

Ikea propune „Proiectul «Rabla»“ la mobilă

Compania Ikea propune clienţilor săi un proiect de reciclare a mobilei. Cei care s-au plictisit de mobila cumpărată de la IKEA pot să o vândă înapoi grupului suedez, care îşi propune să o revândă în sistem second-hand, transmite Reuters, citată de agerpres.

Cel mai mare comerciant mondial de mobilă a anunţat astăzi că iniţiativa „Buy Back“ (Vinde înapoi) face parte din obiectivul său de a deveni „o companie complet circulară şi cu un impact pozitiv asupra mediului până în 2030“.

Mobila veche, răscumpărată cu vouchere

Potrivit acestei iniţiative, care se va derula în 27 de ţări în intervalul 24 noiembrie – 3 decembrie, în schimbul vechilor obiecte de mobilier, clienţii vor primi vouchere pe care le vor putea cheltui la magazinele IKEA.

Valoarea voucherelor va depinde de starea în care se află obiectele de mobilier pe care le revând. Clienţii cu obiecte „aproape noi“, adică fără zgârieturi, vor primi vouchere echivalente cu 50% din preţul iniţial al obiectelor. Mobilierul aflat în stare „foarte bună“, cu zgârieturi minore, va fi răscumpărat de IKEA la 40% din valoarea iniţială. Mobilierul „în stare avansată de uzură“, cu mai multe zgârieturi, va fi răscumpărat la 30% din valoarea iniţială.

O iniţiativă anti-Black Friday

Ikea solicită clienţilor care vor să participe la acest program să returneze piesele de mobilier „complet asamblate“.

Grupul suedez a precizat că voucherele nu vor avea o dată de expirare, pentru a-i încuraja pe clienţi să cumpere obiecte de mobilier numai atunci când au nevoie de ele.

„Făcând traiul sustenabil mai simplu şi mai accesibil, IKEA speră că iniţiativa va ajuta clienţii săi să ia poziţie faţă de consumul excesiv care este Black Friday“, a anunţat grupul suedez făcând referire la reducerile practicate de mulţi comercianţi în ziua de 27 noiembrie.

IKEA a precizat că toate obiectele care nu vor putea fi revândute vor fi reciclate sau donate.

Proiect pe termen lung

Până în 2021, IKEA intenţionează ca în fiecare din magazinele sale să existe zone dedicate unde oamenii îşi vor putea revinde mobilierul vechi şi să găsească mobilier reparat sau recondiţionat.

Săptămâna trecută, grupul suedez a informat că vânzările sale au revenit pe creştere în acest an, în condiţiile în care actuala criză a coronavirusului a stimulat dorinţa consumatorilor de a cheltui mai multe pentru casele lor, o tendinţă care potrivit grupului suedez ar urma să continue.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS