13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFacebook va şterge postările care neagă Holocaustul

Facebook va şterge postările care neagă Holocaustul

Facebook a anunțat astăzi că își va actualiza politicile privind discursul urii pentru a interzice orice conținut care neagă sau distorsionează Holocaustul, relatează reuters, citată de hotnews.

Gigantul social media a luat decizia din cauza „creșterii amplu documentate a antisemitismului la nivel global și nivelului alarmant de ignoranță privind Holocaustul, în special în rândul tinerilor“, a anunțat Monika Bickert, vicepreședinte pentru politica de conținut al Facebook.

Aceasta a amintit că Facebook a interzis recent stereotipurile „despre puterea colectivă a evreilor care adesea îi înfățișează drept conducători ai lumii și instituțiilor sale majore“.

Holocaustul nu este un mit

Bickert a citat un sondaj recent efectuat în Statele Unite care a descoperit că aproape un sfert din adulții americani cu vârsta cuprinsă între 18 și 39 de ani cred că Holocaustul este fie un mit, fie a fost exagerat sau au afirmat că nu sunt siguri cu privire la ce s-a întâmplat de fapt.

În jur de 63% din respondenți au afirmat că nu știau că aproximativ 6 milioane de evrei au fost exterminați de naziști în lagăre de concentrare și 36% au declarat că numărul real ar fi de „două milioane sau mai puțini“.

Facebook va începe în cursul acestui an să redirecționeze utilizatorii care caută termeni privind Holocaustul sau cei care neagă existența acestuia către „informații credibile“ din terțe surse, potrivit lui Bickert.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS