10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCreşte numărul zonelor roşii în Franţa

Creşte numărul zonelor roşii în Franţa

Începând de marţi, 13 octombrie, creşte numărul zonelor roşii în Franţa. Toulouse și Montpellier vor deveni, ca majoritatea marilor orașe franceze, zone de alertă maximă Covid-19, scrie la repubblica.

Sâmbătă au fost trecute în alertă maximă Lyon, Grenoble, Saint-Etienne și Lille, cum se întâmplase deja cu Paris și Aix-Marseille, precum și cu Guadelupa.

La nivel național, a crescut numărul infectărilor în douăzeci și patru de ore cu peste 16.000 de cazuri pozitive de Covid-19, potrivit datelor publicate duminică de Public Health France.

Internările de terapie intensivă au totalizat 1.483 de pacienți duminică, un record nemaiatins din luna mai. De când a început pandemia, în Franța s-au înregistrat peste 32.500 de decese.

Ce este zona roşie

Zona roşie, de alertă maximă, este desemnată atunci când rata de incidență în rândul populaţiei depășește 250 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile, când depășește 100 de cazuri la persoanele peste 65 de ani și dacă rata de ocupare a paturilor din unitățile de terapie intensivă pentru pacienții cu Covid-19 ajunge la 30% în regiune.

Măsura presupune închiderea barurilor și sălilor de sport, un protocol mai strict în restaurante sau chiar acces redus în amfiteatrele universitare și în centrele comerciale.

La Tolouse şi Montpellier, situaţia s-a agravat săptămâna trecută

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a avertizat deja joi că Toulouse, al patrulea oraș ca mărime din Franța, și Montpellier, „care au caracteristici epidemice îngrijorătoare“, vor fi plasate în zona roșie.

Şi cele 31 de comune ale metropolei Montpellier sunt, de asemenea, în alertă maximă, precum și cele șapte municipalități adiacente, a anunțat prefectura.

Vineri, Spitalul Universitar (CHU) din Montpellier a anunțat deprogramarea unei părți din activitățile sale operaționale „pentru a face față afluxului de pacienți afectați de Covid-19“. Centrul spitalicesc are în total 76 de paturi destinate pacienților Covid-19.

Măsuri prelungite la Marsilia

La Aix-Marseille, toate aceste măsuri au fost reînnoite pentru alte cincisprezece zile sau până pe 27 octombrie, a anunțat duminică seară prefectul regiunii Bouches-du-Rhône.

Potrivit autorităților regionale de sănătate (ARS PACA), după două săptămâni de îmbunătăţire a situaţiei la sfârșitul lunii septembrie, „situația actuală nu mai arată nici o îmbunătățire“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS