3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn vaccin anti-Covid sub formă de spray nazal va fi testat în Hong-Kong

Un vaccin anti-Covid sub formă de spray nazal va fi testat în Hong-Kong

Un vaccin experimental care va viza combaterea gripei, dar și a Covid-19, administrat prin spray nazal va intra în testare clinică pe oameni în Hong Kong luna viitoare, a spus un doctor specializat în boli infecțioase, relatează Bloomberg, citat de Hotnews.


Testul clinic de fază I va implica aproximativ 100 de adulți, a spus Yuen Kwok-Yung, președinte al departamentului de microbiologie de la University of Hong Kong.


Vaccinul experimental este similar unui spray nazal de imunizare împotriva gripei care este deja pe piață și care este conceput să înceapă să funcționeze acolo pe unde intră de obicei virusul: prin nas.
”Ideea noastră este că vrem să oferim protecție atât pentru gripă, cât și pentru Covid-19 în același timp”, a spus Yuen.
Cercetarea asupra sprayului experimental a primit finanțare de la Coalition for Epidemic Preparedness Innovations din Norvegia și de guvernul Hong Kong.

Dezvoltat de cercetători de la Xiamen University,


China a început luna trecută studiile clinice inițiale cu privire la un vaccin anti-Covid adiministrat prin spray nazal. Acesta este dezvoltat de cercetători de la Xiamen University, University of Hong Kong, dar și de producătorul Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co.


Vaccinul cu dublă acțiune se bazează pe un virus gripal slăbit și cu replicare deficientă care se dezvoltă doar în căile respiratorii superioare. Dezvoltatorii folosesc ingineria genetică pentru a șterge proteina NS1 a virusului și inserarea receptorului proteinei țepușă a Sars Cov2.


Abordarea vizează de asemenea să stimuleze un răspuns imun la nivelul mucusului membranei din nas, a spus Yuen.
O cercetare a oamenilor de știință de la Imperial College London, publicată în revista Science, a indicat că un răspuns imun puternic al mucoasei este important pentru a ajuta oamenii pentru a opri infecțiile respiratorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS