21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul a discutat cu reprezentanţii HORECA despre noi măsuri fiscale de sprijinire a antreprenorilor din domeniu

Premierul a discutat cu reprezentanţii HORECA despre noi măsuri fiscale de sprijinire a antreprenorilor din domeniu

Premierul Ludovic Orban a avut, astăzi, o nouă rundă de consultări cu reprezentanţii industriei HORECA. În acest context s-a convenit analizarea unor noi măsuri fiscale pentru sprijinirea antreprenorilor din domeniu, în vederea diminuării efectelor crizei sanitare, potrivit Agerpres.

Discuţiile au vizat impactul deciziilor luate de autorităţi pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, precum şi al măsurilor de sprijinire a sectorului HORECA, în contextul crizei sanitare, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

„O modalitate de susţinere a sectorului HORECA stabilită de Guvern constă în continuarea plăţii şomajului tehnic pentru angajaţi pe perioada în care activitatea este suspendată, aplicarea programului de lucru flexibil şi a plăţii unui procent reprezentând 41,5% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat pentru fiecare loc de muncă menţinut la reluarea activităţii. De asemenea, vor fi analizate măsuri fiscale pentru sprijinirea antreprenorilor din sectorul HORECA, astfel încât să fie diminuat impactul efectelor crizei sanitare”, se arată în postare.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, şi reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii şi Finanţelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS