12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumăr record de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, în Polonia

Număr record de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, în Polonia

Polonia a raportat astăzi, pentru a patra zi la rând, un număr record de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, 4.739. Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii. Ţara se pregăteşte pentru reimpunerea unor restricţii, potrivit Reuters.

Sâmbătă se aşteaptă să fie anunţată o înăsprire a măsurilor antiepidemice în şcoli. De asemenea, masca va deveni obligatorie în toată ţara începând

Joi, prim-ministrul Mateusz Morawiecki nu a exclus impunerea stării de urgenţă dacă numărul de cazuri va continua să crească.

În total, Polonia, ţară cu 38 de milioane de locuitori, a raportat până acum 116.338 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 2.919 decese.

Cea mai mare creştere a numărului de cazuri noi a fost consemnată astăzi în sud-estul ţării. Conform presei locale, spitalele sunt pe cale să rămână fără paturi destinate bolnavilor de COVID-19.

La nivel naţional există 4.407 de pacienţi spitalizaţi cu COVID-19

Potrivit Ministerului Sănătăţii, la nivel naţional există 4.407 de pacienţi spitalizaţi cu COVID-19. 320 dintre ei sunt asistaţi respirator. Joi erau înregistraţi 4.138 de bolnavi spitalizaţi, dintre care 296 asistaţi respirator.

Tot din datele ministerului rezultă că, deşi numărul de cazuri noi a crescut cu 459 de la raportarea precedentă, cel al testelor efectuate a fost în scădere, de la 22.600 la 21.500.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS