16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul spaniol a decretat starea de alertă în regiunea Madridului

Guvernul spaniol a decretat starea de alertă în regiunea Madridului

Astăzi, guvernul spaniol a decretat starea de alertă în regiunea Madridului. Este o încercare de a stopa avansul epidemiei de coronavirus. În felul acesta a fost restabilită o carantină parțială în capitală, care fusese anulată ieri de justiție, potrivit HotNews.

Ministrul Sănătății, Salvador Illa, a declarat că „trebuie luate măsuri pentru a proteja sănătatea madrilenilor și pentru a evita ca explozia de cazuri de coronavirus să nu extindă la restul țării“. Ministrul Sănătății a făcut declaraţia la o reuniune extraordinară de două ore a Consiliului de Miniștri.

Decizia guvernului de stânga condus de socialistul Pedro Sanchez a fost luată în ciuda opoziției ferme a guvernului regional din Madrid, condus de Partidul Popular (opoziția conservatoare).

„Șefa comunității autonome a Madridului a decis să nu facă nimic“, a acuzat Illa, referindu-se la Isabel Diaz Ayuso, care a încercat până în ultima clipă să convingă guvernul să nu proclame starea de alertă.

Principala consecință a acestui regim – care echivalează cu starea de urgență sanitară – este restabilirea unei carantine parțiale în Madrid și în nouă municipalități vecine în vigoare din 2 octombrie, dar care fusese anulată joi de o decizie a unui tribunal din capitală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS