10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBacăul, primul oraș din România unde toate școlile intră în scenariul roșu

Bacăul, primul oraș din România unde toate școlile intră în scenariul roșu

Toate școlile din orașul Bacău se închid și intră în scenariul roșu, cursuri exclusiv oline, începând de luni. În tot județul va fi obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice. De asemenea, persoanele suspecte de COVID-19 sunt obligate să se izoleze până vor primi rezultatul testului, potrivit prefectului Sorin Ailenei, conform HotNews.

Deciziile luate astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență:

De luni, toate școlile din municipiul Bacău trec în scenariul roșu;
Se închid, tot în municipiul Bacău, sălile de noroc, restaurantele, cafenelele, cantinele, cu excepția celor din unitățile de cazare, care vor funcționa doar pentru cei cazați acolo;
În tot județul va fi obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, închise și deschise;
Tot pentru tot județul Bacău, persoanele cu suspiciune de COVID-19 vor avea obligația să se izoleze până la primirea rezultatului testelor, făcute fie în laboratoare private, fie prin DSP.

„Trebuia să luăm această măsură pentru a preveni măsuri mai dure“

„Trebuia să luăm această măsură (închiderea școlilor – n.r.) pentru a preveni măsuri mai dure. Rata de infectare în municipiul Bacău a depășit 3 la mia de locuitori. Trebuia să reacționăm și am optat pentru această măsură, pentru 14 zile”, a declarat prefectul de Bacău, Sorin Ailenei.

Întrebat dacă riscă sancțiuni cei care nu se vor izola până la primirea rezultatului COVID, prefectul a spus că „dacă refuză să facă acest lucru se poate merge până la sancțiune din domeniul dreptului penal – infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS