17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolonia introduce obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice

Polonia introduce obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice

În întreaga Polonie va fi obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, începând de sâmbătă. Restricțiile pentru școli ar putea fi înăsprite. Anunţul a fost fpcut astăzi de prim-ministrul țării după ce autoritățile de la Varșovia au înregistrat o nouă creștere record a numărului de infecții cu coronavirus, potriovit Reuters.

Numărul de noi infecții a crescut astăzi, în Polonia, cu 40% față de ziua anterioară. Nu este exclusă nici decretarea stării de urgență dacă numărul de cazuri va continua să crească, a declarat premierul Mateusz Morawiecki.

Doctorii au avertizat că sistemul s-ar putea confrunta în curând cu dificultăți serioase

Doctorii au avertizat că sistemul s-ar putea confrunta în curând cu dificultăți serioase. Asta, în pofida asigurărilor date anterior de autorități că spitalele de stat pot face față situației.

„Trebuie să încetinim această creștere în întreaga țară… astăzi suntem la câțiva pași de o lipsă a paturilor și ventilatoarelor”, a admis și Morawiecki în cadrul conferinței de presă. Acesta a precizat că impunerea obligativității purtării măștii, inclusiv în spațiile exterioare, este singura măsură prin care poate fi evitată o nouă carantină.
„Nu putem să irosim progresele bune făcute în ultimele luni”, a adăugat acesta.

Ar putea fi necesară înăsprirea restricțiilor pentru școli

Morawiecki a anunțat, de asemenea, că ar putea fi necesară înăsprirea restricțiilor pentru școli. Urmează ca guvernul să facă un anunț oficial asupra acestui subiect în cursul zilei de sâmbătă.

Polonia a raportat joi 4.280 de noi infecții cu coronavirusul

Polonia a raportat joi 4.280 de noi infecții cu coronavirusul, potrivit datelor ministerului sănătății polonez. Cu aproximativ 40% mai multe decât cele 3.003 cazuri înregistrate miercuri.

Alte țări din centrul și estul Europei se confruntă, de asemenea, cu o creștere îngrijorătoare a numărului de noi infecții. Cehia și Slovacia au raportat, la rândul lor, un număr record de contagieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS