11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis: Depinde de conștiința fiecăruia dintre noi să învingem acest virus

Klaus Iohannis: Depinde de conștiința fiecăruia dintre noi să învingem acest virus

-

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut în această după amiază, la Palatul Cotroceni, o conferință de presă, în contextul celui mai grav bilanț cu 2958 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore.

„România a cunoscut cea mai mare creștere a numărului de cazuri de coronavirus de la debutul epidemiei. Cifre extrem de îngrijorătoare avem și în privința numărului de decese precum și a numărului de pacienți din ATI. Trei indicatori care corelați trag un puternic semnal de alarmă de care avem cu toții responsabilitatea să ținem cont. Tendința este de creștere a ratei infectărilor, de aglomerare a spitalelor, a creșterii numărului deceselor. În acest context măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede sunt introduse și respecate, cu atât mai rapid își vor produce efectele și vor putea fi ridicate din nou. Situația e complicată nu doar în Romania, ci și în restul statelor europene. Depinde de conștința fiecăruia dintre noi să învingem acest virus.

Avem încredere în medicii noștri. Lunile care vor urma nu vor fi ușoare, dar sunt convins că vor acționa cu același devotament.

Vreau să-i asigur pe toți că sunt alături de ei și vom face față. Este o luptă în care avem cu toții o mare responsabilitate.

Cu cât crește numărul de bolnavi și de decese, cu atâta ne îndepărtăm de acest moment mult așteptat. Avem fiecare dintre noi de făcut o alegere fiundamentală. Este un drum la capătul căruia ne așteaptă multă suferință, dacă nu respectăm măsurile.

Să dăm dovadă de responsabilitate și să respectăm regulile. Sunt lucruri care stau în puterea noastră. Haideți să dăm dovadă de responsabilitate”, a declarat Klaus Iohannis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS