25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia ia noi măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19

Italia ia noi măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19

În Italia, odată cu creșterea alarmantă a numărului infecțiilor, guvernul pregăteşte noi măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19, scrie hotnews.

În Italia, numărul internărilor la ATI, precum și cel al deceselor este în creștere. Din acest motiv, după decizia de a cere parlamentului prelungirea stării de urgență până la sfârșitul lunii ianuarie, guvernul Conte se pregătește să emită o nouă ordonanţă referitoare la situația de urgență Covid-19.

Proiectul este gata, iar aprobarea finală ar trebui să sosească miercuri. Iată principalele măsuri:

Armata iese pe teren

Utilizarea măștii în aer liber va fi monitorizată îndeaproape. Locurile frecventate de multe persoane vor fi intens monitorizate, dar nu numai de poliție, ci și de forțele armate. Astfel, pentru a impune obligația de a purta masca, armata va ieşi și ea pe teren.

Masca va trebui purtată şi în aer liber

Măsura este încă în discuție și de-abia următoarele zile se va vedea dacă această regulă va fi sau nu adoptată. Mai multe regiuni au făcut deja acest lucru, astfel, prin noua ordonanţă obligația de a purta o mască chiar și în aer liber ar putea devine națională.

Localurile vor fi închise mai devreme

Printre măsurile luate în considerare se numără şi închiderea localurilor mai devreme, la ora 22.00 sau 23.00, pentru a reduce cât mai mult posibil răspândirea virusului.

Vor fi aplicate restricţii şi în cazul petrecerilor și ceremoniilor private, unde va fi limitat numărul de participanți (numărul participanţilor la nunți este limitat la 200 de persoane).

Amenzi grele sunt prevăzute pentru încălcarea regulilor. Intrările în magazine vor fi limitate în continuare în funcție de spațiu, restaurantele va trebui să respecte distanțarea, iar discotecile vor rămâne închise.

Stadioanele, deschise doar în anumite condiţii

Rămâne în vigoare regula care prevede prezența maximă a 1.000 de persoane pe stadion cu ocazia evenimentelor sportive majore în aer liber, precum meciurile de fotbal din Serie A.

Măsura exclude alte categorii sportive, cum ar fi Seria B sau evenimentele sportive minore, care vor continua să se desfăşoare fără spectatori.

În ceea ce privește evenimentele din interior, se acceptă o prezență de maximum 200 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS