17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStarea lui Donald Trump se îmbunătăţeşte, dar i s-a administrat un corticosteroid

Starea lui Donald Trump se îmbunătăţeşte, dar i s-a administrat un corticosteroid

Starea preşedintelui Donald Trump „a continuat să se îmbunătăţească”, au anunţat medicii săi duminică, care au precizat însă că nivelul de oxigen a scăzut în ziua precedentă şi, prin urmare, liderul american urmează în prezent un tratament cu steroizi, transmite dpa, citat de Agerpres. Aceasta a fost a doua scădere a nivelului de oxigen de când preşedintele s-a îmbolnăvit de COVID-19, dar medicii au declarat că încă iau în calcul să îi dea drumul din spital luni.

Echipa medicală a lui Donald Trump a oferit publicului duminică mai multe informaţii despre starea preşedintelui, spunând că acesta a primit vineri oxigen suplimentar timp de aproximativ o oră ca urmare a înregistrării unei scăderi a nivelului de oxigen. Mai târziu în cursul aceleiaşi zi, Donald Trump a fost transportat de la Casa Albă la centrul medical Walter Reed din Bethesda, în apropiere de Washington.

Preşedintele nu mai suferă de febră de vineri dimineaţa, a declarat echipa medicală într-un briefing de presă în faţa spitalului militar.

Nivelul de saturaţie al oxigenul preşedintelui a scăzut la 93% sâmbătă, ceea ce a determinat echipa medicală să-i administreze lui Donald Trump corticosteroidul Dexametazonă.

Echipa medicală a încercat să transmită un sentiment de normalitate despre starea preşedintelui care continuă să fie internat.

Pe lângă Dexametazonă, preşedintele Trump a primit un cocktail de anticorpi chiar de la debutul bolii şi urmează un tratament de cinci zile cu Remdesivir.

Preşedintele a părăsit pentru scurt timp spitalul militar Walter Reed din Bethesda, în apropiere de Washington, unde a fost internat vineri pentru a se tratat de COVID-19, pentru a-şi saluta susţinătorii adunaţi în apropiere, informează AFP,mai scrie Agerpres..

Liderul de la Casa Albă purta mască şi a fost filmat într-un SUV negru, în care se mai aflau cel puţin alte două persoane. Preşedintele şi-a salutat din maşină susţinătorii şi s-a întors la spital.

Într-un clip video postat pe Twitter, înregistrat anterior, Donald Trump a anunţat că urmează să facă o vizită surpriză, menţionându-i pe „mari patrioţi din stradă”.

„Am învăţat multe despre COVID, am învăţat experimentând eu însumi, este şcoala vieţii”, a mai spus el în mesajul video.

„Nu este ce citim în cărţi, înţeleg asta şi este ceva foarte interesant”, a adăugat preşedintele Trump, testat pozitiv pentru COVID-19 joi seară.

„Cred că voi face o mică surpriză marilor patrioţi care sunt în stradă”, a adăugat el.”Sunt acolo de mult timp, au steaguri Trump şi adoră ţara noastră”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS