10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Europa a explodat numărul cazurilor de coronavirus

În Europa a explodat numărul cazurilor de coronavirus

Multe țări aplică măsuri din ce în ce mai stricte pentru a limita îmbolnăvirile cu COVID-19. În Europa a explodat numărul cazurilor de coronavirus. Bilanțurile doboară record după record. Aproape 17.000 de cazuri s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în Franța, peste 15.000 în Spania, 10.000 în Marea Britanie. Cehia şi Slovacia au revenit la starea de urgenţă. Parizienii vor intra într-o nouă perioadă de restricţii dure, de mâine.

Regiunea Parisului este în alertă cu 250 de cazuri la suta de mii de locuitori, potrivit stiri.tvr.ro.
Situația este similară în mare parte a țării. Ultimele zile au adus cifre nemaivăzute de la debutul pandemiei.

O măsură ar putea fi închiderea barurilor și restaurantelor de la Paris

O măsură ar putea fi închiderea barurilor și restaurantelor de la Paris. La fel s-a întâmplat deja la Marsilia. Purtarea măștii este obligatorie și în exterior, în multe orașe franceze.

Marea Britanie a raportat peste 10.000 de cazuri într-o singură zi

Marea Britanie a raportat, pentru prima oară, peste 10.000 de cazuri într-o singură zi. O treime din Regat este sub noi reguli. Acestea interzic socializarea între persoane din gospodării diferite.

Peste 50 de universități sunt focare de COVID-19

Peste 50 de universități sunt focare de COVID-19. La una singură sunt 770 de studenți infectați și plasați în carantină. Premierul Boris Johnson afirmă că situația va fi dificilă până după sărbătorile de iarnă, dar este optimist pentru 2021.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: „Oamenii de ştiinţă sunt aproape unanimi că până la primăvară lucrurile vor fi radical diferite. Vom trăi într-o altă lume, pentru că acesta este ciclul normal al unei pandemii de acest fel“.

Belgia şi Olanda, alte țări cu bilanțuri record în acest weekend

Belgia – cu aproape 3.200 de cazuri și Olanda – cu aproape 4 mii sunt alte țări cu bilanțuri record în acest weekend.
Deja au fost luate unele măsuri: masca este obligatorie în toate spațiile închise, iar barurile și restaurantele au programul de funcționare scurtat.

Polonia a depășit 100.000 de cazuri confirmate

Polonia a depășit o sută de mii de cazuri confirmate de la debutul pandemiei. A raportat peste 2.000 de cazuri în ultimele 24 de ore – cifră record.

Cele mai multe infectări sunt la Varșovia și în stațiunile de la Marea Baltică

Cele mai multe infectări sunt la Varșovia și în stațiunile de la Marea Baltică. Autoritățile iau în considerare noi restricții.

Cehia și Slovacia au revenit pentru 30 de zile la starea de urgență

Cehia și Slovacia au pus deja piciorul în prag și au revenit pentru 30 de zile la starea de urgență, după mai multe bilanțuri record. Se limitează adunările publice. Liceenii vor trece la învățământ online. Evenimentele sportive se desfășoară fără spectatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS