12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTătaru: În ultima săptămână, peste 230 de elevi și profesori s-au îmbolnăvit de COVID-19

Tătaru: În ultima săptămână, peste 230 de elevi și profesori s-au îmbolnăvit de COVID-19

În ultima săptămână, aproape 160 de elevi și peste 70 de cadre didactice și personal auxialiar din școlile din România s-au îmbolnăvit de COVID-19. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că, în ultimele șapte zile, s-au înregistrat 158 de elevi și 73 de cadre didactice și nedidactice care s-au infectat cu coronavirus, „oarecum în legătură cu activitatea școlară“, potrivit HotNews.
Potrivit acestuia, de la începutul pandemiei au fost diagnosticați cu COVID-19 aproximativ 3.200 de copii cu vârste între 0 și 9 ani și 5.200 de copii cu vârste între 10 și 19 ani.

„Ziua se compune din transport către școală, ziua școlii, transportul de la școală acasă, lucrul în familie, jocul în parcuri. Toate sunt reglementate. Noi doar trebuie să respectăm măsurile”, a spus Tătaru.

Numărul cazurilor de COVID-19 în școli și grădinițe este tot mai mare

Numărul cazurilor de COVID-19 în școli și grădinițe este tot mai mare. În București, de exemplu, joi au trecut la scenariul roșu, din cauza cazurilor de COVID-19 depistate în rândul elevilor și al profesorilor, nouă grădinițe, școli și licee. Între acestea, colegiile „Sfântul Sava“ și „Grigore Moisil“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS