5.3 C
Craiova
luni, 17 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateÎn Japonia vaccinul anti-coronavirus este gratis pentru toți cetățenii

În Japonia vaccinul anti-coronavirus este gratis pentru toți cetățenii

Oficialii din Japonia au emis vineri un act prin care se stipulează că fiecare locuitor va primi gratuit un vaccin anti-coronavirus, în momentul la care va fi disponibil. Sunt însă incertitudini expuse de cercetătorii din lume, care arată că pentru unele vaccinuri aflate acum în faza III de testare, pe oameni, sunt necesare două doze la un interval de timp pentru o imunizare eficientă.

Un reprezentant al Ministerului Sănătăţii japonez a precizat că urmează să se decidă oficial dacă măsura se va aplica şi cetăţenilor străini rezidenţi în Japonia, arată agențiile de presă Kyodo și Agerpres.

Guvernul japonez încearcă să asigure suficiente doze de vaccin anti-COVID-19 disponibile în prima jumătate a lui 2021, pentru a fi administrate întregii populaţii. În acest sens vor fi alocaţi 671,4 miliarde yeni (6,4 miliarde dolari americani).

Japonia a negociat cu producătorul britanic de medicamente AstraZeneca şi cu cel american Pfizer să primească 120 de milioane de doze de vaccin de la fiecare dintre cele două companii, atunci când vaccinurile vor fi gata pentru administrare pe scară largă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS