16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRenumitul profesor Valeriu Râpeanu a împlinit 89 de ani

Renumitul profesor Valeriu Râpeanu a împlinit 89 de ani

Profesorul, criticul şi istoricul literar Valeriu Râpeanu este un colaborator de tradiție al cotidianului Curierul Naţional. De aproape două decenii semnează cronici de carte sau relatări despre evenimente importante în viaţa culturală românească, oferind cititorilor descifrări măiestrite ale actelor culturale autentice.

Curierul Naţional a avut onoarea să urmărească îndeaproape laboriosul proces de alcătuire și editare a mai multor volume dedicate marelui nostru istoric Nicolae Iorga. Astfel, a putut constata direct tenacitatea și perseverența în transmiterea către cititori a informațiilor obiective și întregi, păstrând totodată în relaţiile cu oamenii o atitudine de o reală căldură umană.

Cultura enciclopedică a domnului profesor, din care împărtășește cu atâta naturalețe și apropiere de fenomenele momentului, inevitabil creează amintiri celor ce au bucuria să-l asculte.

Înzestrat cu arta cuvântului, prin multitudinea de cărţi publicate, profesorul Valeriu Râpeanu antrenează într-un spectacol de gândire o întreagă epocă de cultură, cu o dedicată implicare în actualitate.

Această cultură enciclopedică, dar profund ancorată în realitate, a făcut posibilă apariția multor lucrări de referinţă pentru cultura românească, centrate pe personalitățile de reală valoare ale neamului nostru: Nicolae Iorga, G. Brătianu, I.G.Duca, George Enescu, Cella Delavrancea, Alexandru Vlahuţă şi mulţi alţii.

La ceas aniversar, la împlinirea frumoasei vârste a înțelepciunii de 89 de ani, echipa de la ”Gazeta de Sud”, îi urează din toată inima un sincer ”La Mulţi Ani!” şi forță de muncă pentru cât mai multe realizări!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS