5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul britanic impune noi restricții în nordul Angliei

Guvernul britanic impune noi restricții în nordul Angliei

Ministrul sănătății britanic, Matt Hancock, a anunţat joi noi măsuri anti-COVID-19 în Marea Britanie pentru zonele cele mai afectate de pandemie, urmând ca regiunile în care vor fi impuse restricții să primească ajutor financiar de la guvern, relatează agenția Reuters.

Hancock, a anunţat că restricțiile vor fi impuse în Liverpool, Warrington, Hartlepool şi Middlesbrough din cauza noilor focare de COVID-19. În Liverpool, de exemplu, sunt 268 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori.

„Interzicem întâlnirile între persoane din gospodării diferite. Aducem reglementări, aşa cum am făcut şi în nord-est, pentru a preveni întâlnirile în spaţii închise a persoanelor din familii diferite, cu excepţia întâlnirilor în spaţii publice, în aer liber, cum ar fi parcurile. De asemenea, recomandăm ca omenii să nu participe la evenimente sportive, în zonele afectate şi să nu meargă în azile, decât în situaţii excepţionale. Se interzic călătoriile, cu excepţia celor esenţiale. Aici intră, bineînţeles, mersul la serviciu sau la şcoală”, a anunţat oficialul britanic.

Hancock a mai spus că statul va oferi 7 milioane de lire autorităţilor locale din zonele afectate, pentru a le sprijini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS