7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDezamăgiţi de candidaţii la preşedinţie, americanii vor să emigreze

Dezamăgiţi de candidaţii la preşedinţie, americanii vor să emigreze

Dezamăgiţi după prima dezbatere dintre Joe Biden și Donald Trump, plină de jigniri şi atacuri la persoană, americanii au căutat pe Google soluții ca să emigreze din SUA, scrie The Guardian, citat de digi24.

În urma confruntării electorale caracterizate de haos, Google a raportat o creștere uriașă a numărului de căutări pentru întrebarea: „Cum se poate obține cetățenia canadiană“. Unii au fost atât de grăbiți încât au scris greșit numele țării vecine: „Cum să te muți în Canda“.

Numărul căutărilor a început să crească în jurul orei locale 22.30, chiar în timpul dezbaterii, și au continuat să crească în timpul nopții, dar mai ales dimineața de după. Cele mai multe căutări au provenit din Massachusetts, Washington și Michigan.

Dezbatere cu jigniri şi atacuri la persoană

Prima dezbatere pentru alegerile prezidențiale din SUA a avut loc în Cleveland, Ohio, a durat o oră și jumătate și a fost moderată de jurnalistul Chris Wallace de la Fox News.

Schimburile de replici au fost acide și cei doi și-au adresat jigniri în mai multe rânduri. S-au întrerupt unul pe celălalt la fiecare frază și, la un moment dat, Joe Biden i-a spus lui Trump „Mai taci, omule!“.

Candidatul democraților l-a acuzat pe Trump că a ascuns gravitatea virusului SARS-CoV-2 și din cauza lui au murit foarte mulți americani: „O mulțime de oameni au murit până ce s-a deșteptat el și a acționat mai rapid“.

„Ai folosit cuvântul deștept?“, a întrebat Trump. „Ai spus că ai studiat la Universitatea Delaware, dar ai uitat numele facultății“.

Biden a râs și a spus că nu este adevărat, dar Trump a continuat: „Ai fost cel mai slab student din anul tău sau printre cei mai slabi. Nu îmi spune mie despre deșteptăciune. Nu folosi cuvântul ăsta“. Biden a răspuns: „Oh, mai scutește-mă“.

„Pentru că nu e nimic deștept la tine, Joe. 47 de ani nu ai făcut nimic“, a continuat Trump. „În 47 de luni am făcut mai multe decât ai făcut tu în 47 de ani“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS