22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBiroul Electoral Municipal a sesizat Parchetul pentru acces ilegal la camerele video din birouri de la sectorul 1

Biroul Electoral Municipal a sesizat Parchetul pentru acces ilegal la camerele video din birouri de la sectorul 1

Președintele Biroului Electoral Municipal a făcut plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti în legătură cu înregistrările de pe camerele de supraveghere de la Biroul Electoral al Sectorului 1 apărute presă.

Între timp, procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 au făcut verificări şi au decis deschiderea unui dosar penal, după difuzarea în presă a unor imagini de la BES 1 în care persoane despre care se afirmă că ar fi membri ai USR – PLUS umblă la sacii cu voturi şi procese verbale de la alegerile din Sectorul 1 al Capitalei.

Potrivit unor surse citate de News.ro, preşedintele BEM argumentează că a existat o infracţiune de acces ilegal la camerele de supraveghere video ale biroului electoral Sector 1 şi distribuirea acestui filmuleţ către mass-media.

Antena 3 a difuzat miercuri seară imagini în care mai multe persoane ar umbla, în prezența jandarmilor, la sacii de voturi dintr-o încăpere a Biroului de Circumscripţie Electorală a Sectorului 1. Gabriela Firea a preluat rapid imaginile pe pagina sa de Facebook și cere repetarea alegerilor, acuzând frauda, în timp ce Clotilde Armand, care și-a proclamat victoria la Primăria Sectorului 1, acuză la rândul său un ”Fake News” pentru că imaginile ar fi de la procesul de numărare a voturilor.
Imaginile distribuite de Gabriela Firea ar fi fost surprinse, potrivit Antena 3, de camera de supraveghere din sala în care erau depozitați sacii cu voturile de la Sectorul 1, în clădirea Biroului de Circumscripţie Electorală a Sectorului 1, și arată nişte persoane în interior alături de jandarmi. Imaginile ar fi fost înregistrate luni spre marți.

Jandarmeria București a reacționat spunând că încăperea în care erau depozitate voturile de la BES1 a fost desigilată la cererea președintelui Biroului Electoral Sector 1 și s-a întocmit, de fiecare dată, un proces verbal.

Și Biroul Electoral al Sectorului (BES) 1 a intervenit scandalul imaginilor difuzate miercuri seară de Antena 3, spunând că niciun sac cu voturi nu a fost scos din încăperea securizată și că prezentarea imaginilor „a fost denaturată în scopul inducerii în eroare a publicului”.

Biroul Electoral al Sectorului 1, condus de procurorul Nicolae Sprîncu, a transmis joi un comunicat în care afirmă că persoana care apare în imagini căutând printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 și lucrează în cadrul Primăriei Sector 1, fiind desemnată în această calitate în conformitate cu legea. 

Persoana care apare în alt cadru al filmării, într-un colț al încăperii și așază un sac, este un membru al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1, iar acel sac conține procesele-verbale ale unei secții de votare, mai spune BES.
Biroul Electoral al Sectorului 1 precizează că la secțiile de votare unde au fost constatate problemefie au fost renumărate fie buletinele de vot, fie semnăturile alegătorilor sau buletinele de vot anulate, pentru a se verifica dacă datele consemnate în procesul-verbal reflectă realitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS