12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul infecțiilor cu coronavirus se apropie de 34 de milioane la nivel global

Numărul infecțiilor cu coronavirus se apropie de 34 de milioane la nivel global

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus în orașul Wuhan din China, la sfârșitul anului trecut, s-au înregistrat 1.013.145 de decese la nivel mondial. Numărul total al infecțiilor cu coronavirus se apropie de 34.000.000.

Statele Unite rămân cea mai afectată țară în ceea ce privește fatalitățile cu 210.797 de decese, urmată de Brazilia, India, Mexic și Regatul Unit, potrivit HotNews.

Lege menită să limiteze formările de grupuri în timpul stării de izolare, în Israel

Parlamentul israelian a aprobat astăzi o lege menită să limiteze formările de grupuri în timpul stării de izolare decretate din cauza pandemiei. Guvernul va fi de acum autorizat să declare „o stare de urgenţă specială determinată de pandemia de coronavirus” pentru o săptămână. În timpul acestei vor fi interzise drumurile de peste un kilometru distanţă de locuinţă, altele decât pentru scopuri esenţiale precum achiziţia de produse alimentare şi de medicamente sau pentru a primi îngrijiri medicale.

O sută de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 au fost deja rezervate pentru țările sărace

Banca Mondială a cerut Consiliului Director să aprobe o finanțare suplimentară de 12 miliarde de dolari pentru a ajuta țările sărace să cumpere și distribuie vaccinuri împotriva COVID-19 odată ce acestea vor fi disponibile. Urmează ca fondurile să suplimenteze programele deja existente în 111 țări. O sută de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 au fost deja rezervate pentru țările sărace, potrivit Alianței Vaccinurilor. Aceasta colaborează îndeaproape cu Organizația Mondială a Sănătății.

Autoritățile germane vor limita numărul de participanți la adunările publice

Cancelarul Angela Merkel a anunțat că autoritățile germane vor limita numărul de participanți la adunările publice și în spațiile private în funcție de evoluția numărului de noi infecții pentru a preveni o recrudescență a pandemiei. Institutul Robert Koch, centrul specializat în boli infecțioase al guvernului german, a raportat miercuri 1.798 de noi contagieri cu SARS-CoV-2. Acestea au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, numărul total al persoanelor care au contractat coronavirusul de la izbucnirea pandemiei în Germania ajungând la 290.466.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS