11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDisney concediază 28.000 de angajați din parcurile tematice

Disney concediază 28.000 de angajați din parcurile tematice

Compania Walt Disney a anunțat că va concedia 28.000 de angajați, majoritatea din parcurile sale tematice din SUA. Motivele pentru aceste concedieri, invocate de Disney, sunt numărul limitat de vizitatori și incertitudinile legate de durata pandemiei de coronavirus, potrivit BBC.

Din cauza pandemiei, parcurile tematice ale companiei Walt Disney au înregistat lovituri majore din cauza pandemiei. Disney și-a închis toate parcurile la începutul acestui an, odată cu răspândirea virusului. În prezent, doar Disneyland din California rămâne închis.

„Am luat decizia foarte dificilă de a începe procesul de reducere a forței de muncă la segmentul Parcuri, experiențe și produse la toate nivelurile“, a declarat într-un comunicat Josh D’Amaro, președintele unității de parcuri.

Parcurile din Shanghai, Hong Kong, Tokyo și Paris nu sunt afectate

Disney are și parcuri și în Shanghai, Hong Kong, Tokyo și Paris, care nu sunt afectate de anunț.
Hong Kong Disney s-a redeschis săptămâna trecută, după o a doua închidere în iulie, din cauza unei creșteri a cazurilor Covid-19.

Disney a pierdut 4,7 miliarde de dolari în trei luni

Disney a pierdut 4,7 miliarde de dolari în cele trei luni până la 27 iunie, veniturile pentru divizia de parcuri, experiențe și produse scăzând cu 85% comparativ cu același trimestru din 2019.

D’Amaro a declarat că problemele companiei au fost „agravate în California din cauza refuzului statului de a ridica restricțiile care ar permite Disneyland să se redeschidă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS