8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePovestea primarului din Deveselu a ajuns în presa internațională

Povestea primarului din Deveselu a ajuns în presa internațională

Realegerea cu largă majoritate a primarului din Deveselu, Ion Aliman, mort de COVID în plină campanie electorală, a ajuns în presa internațională. CNN relatează despre motivul pentru care a fost votat Aliman și despre pelerinajul de la cimitir, care a avut loc în comună după numărarea voturilor.

Aliman a câștigat al treilea mandat de primar al orașului Deveselu, un sat de aproximativ 3.000 de oameni din sudul României, cu 64% din voturi, potrivit datelor Biroului Electoral.

„El a fost un primar adevărat pentru noi. A luat partea satului, a respectat toate legile. Nu cred că vom mai vedea un primar ca el”, a spus o femeie.

Aliman, fost ofițer de marină care ar fi împlinit luni 57 de ani luni, a murit pe 17 septembrie într-un spital din București. Numele său era deja pe buletinele de vot tipărite și nu putea fi înlăturat, au spus oficialii. În aceste condiții se vor organiza noi alegeri, relatează CNN, care preia o știre Reuters.

Publicația spune că nu este primul caz de acest fel din România. Relatează că oamenii dintr-un sat din estul țării au votat, în 2008, un candidat care a murit chiar în ziua alegerilor. Este vorba despre comuna Voinești, din județul Iași.

În ciuda victoriei lui Aliman, PSD a pierdut duminică orașe și consilii județene cheie în fața PNL, care conduce cu un guvern minoritar, și a USR-Plus, o alianță a două grupări de centru-dreapta, mai relatează CNN.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS