12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElon Musk spune că nu se va vaccina împotriva COVID-19

Elon Musk spune că nu se va vaccina împotriva COVID-19

Elon Musk spune că el și familia sa nu se vor vaccina împotriva coronavirusului când un vaccin anti-COVID-19 va fi disponibil.

Musk a făcut afirmația în timpul unui interviu acordat jurnalistei Kara Swisher de la New York Times publicat luni. În timpul conversației Swisher l-a întrebat pe CEO-ul Tesla dacă el sau familia sa se vor vaccina împotriva COVID-19 la care Musk a răspuns că nu o vor face fiindcă „nu sunt în categoria de risc pentru COVID”, potrivit HotNews.

Musk a declarat din nou că se opune introducerii carantinei

Swisher l-a întrebat pe miliardarul sud-african și despre comentariile făcute mai devreme în cursul anului despre măsurile de carantină introduse pentru a încetini răspândirea coronavirusului. Musk a declarat din nou că se opune introducerii carantinei, afirmând că aceasta nu „servește binelui superior”.

„În principiu, lucrul de făcut ar fi fost să nu avem o carantină pentru întreaga țară, ci, cred eu, carantinarea oricui este în pericol până la trecerea furtunii“, a afirmat Musk. Acesta prognoza în luna martie că vor exista „aproape zero noi cazuri” până la sfârșitul lunii aprilie.

Musk a făcut afirmații similare și în trecut, inclusiv în timpul unui interviu acordat în luna iulie pentru New York Times. Atunci, acesta a afirmat că tinerii și copiii nu sunt în pericol din cauza COVID-19, în pofida dovezilor că persoanele tinere se pot îmbolnăvi grav și chiar deceda din cauza coronavirusului.
Musk a ignorat, de asemenea, datele care arată că un procent semnificativ din cei afectați sunt asimptomatici.

Opinia lui Musk privind vaccinarea împotriva COVID-19 o oglindește pe cea a unei treimi din americani

Însă opinia lui Musk privind vaccinarea împotriva COVID-19 o oglindește pe cea a unei treimi din americani. Un sondaj realizat recent de Ipsos MORI a găsit că 33% din americanii intervievați declară că nu se vor vaccina împotriva coronavirusului din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare. 20% din respondenți se declară împotriva vaccinurilor în general.

Musk a fost un critic împotriva măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului încă de la începutul implementării lor. Acesta afirmă despre acestea că sunt „stupide” și despre pandemie că este o „panică”. CEO-ul Tesla a promovat medicamentul antimalarie hidroxiclorochină drept tratament pentru coronavirus și s-a declarat sceptic cu privire la numărul deceselor cauzate de COVID-19.

În luna martie Musk a declarat că se opune vehement ordinelor de izolare din California, catalogând carantina drept „încarcerare forțată” și „fascistă”.

Când Comitatul Alameda din California, unde este situată una din fabricile Tesla, a refuzat să permită companiei reluarea producției, Musk a repornit oricum fabricarea de mașini electrice. Acesta a afirmat că este dispus să fie arestat din cauza asta.

În timpul conversației avute luni cu jurnalista Kara Swisher, CEO-ul Tesla a catalogat autoritățile comitatului ca fiind motivate de „un exces de zel” și a declarat că răspunsul acestora la pandemie a fost „o bătaie de joc”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS