9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDezastru în procesele verbale electorale din Dolj?

Dezastru în procesele verbale electorale din Dolj?

Situaţie incredibilă în Dolj prezentată pe pagina de Facebook a unui membru USR Plus, Liviu Iolu. Acesta a publicat un email trimis de Biroul Electoral Judeţean Dolj către Biroul Electoral Central în care se spune că nu mai puţin de 80% dintre secţiile de votare introduse în sistem au probleme cu procesele verbale de votare.

„La nivelul judeţului Dolj, conform informaţiilor furnizate de INS, se înregistrează la aproximativ 80% dintre secţiile de votare încărcate în sistem, necesitatea de a efectua corecţii de la punctul a1 – b4. De asemenea, vă facem precizarea că în momentul de faţă majoritatea Circumscripţiilor a plecat. Activitatea din acest moment nu ne permite să identificăm toate Circumscripţiile pentru care nu au fost emise hotărâri, deşi au avut probleme, datorită Hotărârilor BEC“, se arată în emailul trimis de BEJ Dolj către BEC.

„Au furat în toată țara de au rupt. Diferențele între procesele verbale semnate de delegați și cifrele ajunse în sistemul de numărare în 80% din secții arată practic un jaf electoral. Niște explicații trebuie să vină și de la BEC, și de la AEP și de la Ministerul domnului Vela care avea responsabilitatea să se asigure că acest proces electoral e unul corect“ scrie Iolu pe pagina de Facebook.

Potrivit modelului procesului verbal de la secţiile de votare intervalul cuprins între a1 şi b4 conţine date despre numărul de alegători de pe lista electorală permanentă, numărul de alegători care s-au prezentat la urne, numărul de alegători de pe listele suplimentare sau număru de voturi anulate. GdS a încercat să obţină o explicaţie de la Biroul Electoral Judeţean, dar membrii acestuia analizau asiduu mai multe contestaţii şi nu au avut timpul necesar.

Semne de fraudă masivă la Bucureşti, în sectorul 1

Situaţia din Dolj ar putea fi similară cu cea din Bucureşti din sectorul 1, acolo unde există acuzaţii de fraudă masivă în favoarea candidatului PSD. Iată ce scrie Hotnews despre acest subiect.

O adresă transmisă către BEC de președintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Nicolae Sprîncu, confirmă că în unele secții s-au găsit în urne mai multe buletine de vot decât persoane care apar pe lista de semnături că au votat. De asemenea, numărul de buletine de vot nule era mai mare decât cel menționat în procesul verbal, potrivit documentului obținut de HotNews.ro.

„Având în vedere situațiile înregistrate la nivelul Biroului Circumscripției electorale nr. 1 – Sector 1, cu ocazia verificării proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votării, în sensul că au fost identificate în urna de voturi mai multe buletine de vot decât persoane ce apar pe lista de semnături, vă rugăm să ne comunicați cum se poate închide o astfel de sectie de votare, deoarece SIMPV nu permite introducerea datelor în sistem. De asemenea, s-au identificat cazuri în care numărul de buletine de vot nule găsite fizic în dosarele prezentate de președinții secțiilor de votare la BCE 1 Sector 1 este mai mare decât cel consemnat în procesul verbal de consemnare a rezultatelor la punctul d) (dacă se modifică procesul verbal conform celor găsite în dosarul buletinelor de vot din urmă este mai mare ca numărul de semnături)”, se arată în adresa trimisă Biroului Electoral Central

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS