15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUber primeşte din nou licenţă de operare la Londra

Uber primeşte din nou licenţă de operare la Londra

Uber și-a asigurat dreptul de a continua să opereze în Londra, după ce o instanță i-a acordat câștig de cauză în procesul intentat Transport for London (Tf), autoritatea de reglementare a transporturilor din capitala britanică, transmite BBC, citat de hotnews.

Compania de ride-sharing va primi o nouă licență pentru a opera în Londra la aproape un an după ce TfL i-a respins cererea din cauza unor îngrijorări privind siguranța.

Hotărârea instanței pune capăt stării de incertitudine cu care se confruntau cei aproape 45.000 de șoferi Uber din capitala britanică.

Curtea Magistraților din Westminster a motivat decizia prin faptul că Uber este în prezent un operator „adecvat” în pofida „eșecurilor din trecut”, una din principalele îngrijorări vizând un defect în sistemul Uber care a permis unor persoane neautorizate să ridice pasageri.

Managerul regional al Uber pentru Europa de Nord și Est a declarat despre cazuri că „nu este ceea ce facem în prezent. A fost nepotrivit, trebuia să gestionăm mai bine situația”.

Uber, „prea mare pentru a falimenta“

Inițial, TfL a refuzat să acorde o licență Uber în septembrie 2017, compania câștigând în instanță dreptul de a fi licențiată în iunie 2018. În luna noiembrie a anului trecut autoritatea de reglementare londoneză a refuzat să prelungească licența companiei de ride-sharing, afirmând că a „identificat un tipar de eșecuri ale companiei inclusiv câteva care au pus în pericol pasagerii și siguranța lor”.

Uber a făcut apel la decizie și a primit din nou câștig de cauză din partea judecătorilor britanici.

Pe perioada procesului Uber primise aprobare de a funcționa în continuare.

Decizia de astăzi a instanței a produs nemulțumire în rândul taximetriștilor, Asociația Șoferilor de Taxi Licențiați remițând un comunicat în care afirmă că „Uber a demonstrat în repetate rânduri că nu este de încredere când vine vorba de siguranța londonezilor”.

„Din păcate, se pare că Uber este prea mare pentru a fi reglementată eficient, dar și prea mare pentru a falimenta“, a mai afirmat comunicatul taximetriștilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS