-1.2 C
Craiova
vineri, 22 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Spania, prima în Europa la infectările Covid-19

Spania, prima în Europa la infectările Covid-19

Guvernul pregăteşte noi măsuri de combatere a Covid-19, după ce Spania a ajuns prima în Europa la infectări – 716.481, anunţă ansa.

În regiunea Madridului – care este de mai multe zile în conflict cu guvernul și care ieri a fost scena protestelor împotriva restricțiilor antivirus -, începând cu miezul nopții, noi zone și peste un milion de cetățeni au interdicție de circulație, cu excepția motivelor de muncă, de studiu ori tratament medical. Măsura este mai blândă decât cerea guvernul, care în ultimele zile a vorbit de posibilitatea intrării din nou în carantină a capitalei ţării.

De astăzi se recomandă „întregii populații“, indiferent dacă locuieşte sau nu în zone cu risc, să „evite călătoriile inutile”, iar intervenția guvernului nu este exclusă.

Locul patru în Europa la decese

Spania a a înregistrat o creștere a numărului de cazuri în ultimele zile, în special în regiunea capitalei.

Este prima în Europa și a opta în lume la numărul de infectări, a noua în lume și a patra în Europa la cel de decese (31.232 de la începutul pandemiei, într-un clasament în care Marea Britanie este pe primul loc cu 42.077 decese, urmată de Italia – 35.835 și Franța – 31.741).

Cu toate acestea, autorităţile locale madrilene au anunţat că nu intenționează să înăsprească măsurile de combatere a coronavirusului.

Executivul lui Pedro Sanchez – relatează presa spaniolă – a lucrat în weekend la posibilitatea unei intervenții armate în Madrid. Luând act de rezistența populaţiei, acum se încearcă o mediere care ar putea prevedea revenirea la o nouă carantină, dar nu la fel de severă ca prima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:41:33

Poate fi mutată groapa de gunoi de la Craiova?...

Poate fi mutată groapa de gunoi de la Craiova?

ȘTIRI GdS

La unele asociații de proprietari, factura la căldura s-a...

Președintele Asociației de proprietari nr.23 Craiovița Nouă spune că facturile la căldură s-au dublat

Universitarii din Craiova s-ar vaccina, dar nu se pot...

Universitarii din Craiova s-ar vaccina, dar nu se pot programa

Pfizer reduce livrările de vaccinuri pentru unele state, inclusiv...

Grupul farmaceutic american Pfizer a redus la jumătate livrările de vaccinuri anti-Covid-19 pe care le va face săptămâna aceasta unor state din Uniunea Europeană,...

Iridex, discuții avansate cu Primăria Craiova pentru colectarea deșeurilor

Operatorul serviciului de salubrizare, Iridex confirmă faptul că în scurt timp va demara pregătirile pentru colectarea deșeurilor în Craiova. Reprezentanții Iridex, spun că într-adevăr...

Un preot a convins un hoț să restituie 200...

Un anonim a restituit peste 200 de monede antice parcului arheologic Paestum, din sudul Italiei, după ce s-a spovedit unui preot local, conform unui...

Legea care conferea statut special limbii ruse în Republica...

Curtea Constituţională de la Chişinău a declarat azi neconstituţională legea care conferea un statut special limbii ruse, anunță hotnews. Hotărârea este definitivă Magistraţii au adoptat hotărârea...