3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpania, prima în Europa la infectările Covid-19

Spania, prima în Europa la infectările Covid-19

Guvernul pregăteşte noi măsuri de combatere a Covid-19, după ce Spania a ajuns prima în Europa la infectări – 716.481, anunţă ansa.

În regiunea Madridului – care este de mai multe zile în conflict cu guvernul și care ieri a fost scena protestelor împotriva restricțiilor antivirus -, începând cu miezul nopții, noi zone și peste un milion de cetățeni au interdicție de circulație, cu excepția motivelor de muncă, de studiu ori tratament medical. Măsura este mai blândă decât cerea guvernul, care în ultimele zile a vorbit de posibilitatea intrării din nou în carantină a capitalei ţării.

De astăzi se recomandă „întregii populații“, indiferent dacă locuieşte sau nu în zone cu risc, să „evite călătoriile inutile”, iar intervenția guvernului nu este exclusă.

Locul patru în Europa la decese

Spania a a înregistrat o creștere a numărului de cazuri în ultimele zile, în special în regiunea capitalei.

Este prima în Europa și a opta în lume la numărul de infectări, a noua în lume și a patra în Europa la cel de decese (31.232 de la începutul pandemiei, într-un clasament în care Marea Britanie este pe primul loc cu 42.077 decese, urmată de Italia – 35.835 și Franța – 31.741).

Cu toate acestea, autorităţile locale madrilene au anunţat că nu intenționează să înăsprească măsurile de combatere a coronavirusului.

Executivul lui Pedro Sanchez – relatează presa spaniolă – a lucrat în weekend la posibilitatea unei intervenții armate în Madrid. Luând act de rezistența populaţiei, acum se încearcă o mediere care ar putea prevedea revenirea la o nouă carantină, dar nu la fel de severă ca prima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS