17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă focare de Covid-19 la centre ale DGASPC Prahova

Două focare de Covid-19 la centre ale DGASPC Prahova

Două noi focare de Covid-19 au fost depistate de autorităţile sanitare la centre medico-sociale aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, anunţă agerpres.

Potrivit datelor comunicate astăzi de Prefectura Prahova, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Nedelea au fost identificate zece persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care cinci sunt beneficiari, iar cinci angajaţi. Ca urmare a celor constatate, s-a dispus izolarea personalului depistat pozitiv şi a contacţilor, iar beneficiarii au fost evaluaţi şi s-a decis izolarea acestora în centru, sub supraveghere medicală.

De asemenea, la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap Tătărăi au fost depistate 29 de persoane infectate, zece angajaţi şi 19 beneficiari. Şi în acest caz, s-a dispus izolarea personalului testat pozitiv şi a contacţilor, iar beneficiarii au fost evaluaţi şi s-a decis izolarea acestora în centru, sub supraveghere medicală.

În ambele situaţii, depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus a avut loc în urma testărilor periodice care sunt efectuate în centrele medico-sociale din Prahova, precizează sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS