11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCifrele reale ale bilanțului epidemiei de coronavirus din Mexic vor fi cunoscute peste câțiva ani

Cifrele reale ale bilanțului epidemiei de coronavirus din Mexic vor fi cunoscute peste câțiva ani

Cifrele reale ale bilanțului epidemiei de coronavirus din Mexic ar putea să fie aflate abia peste câțiva ani. Anunţul a fost făcut de un oficial din domeniul sănătății, potrivit BBC.

„Când vor fi gata statisticile finale privind morții de COVID-19? Cel mai probabil la câțiva ani după primul an de pandemie“, a declarat duminică epidemiologul și subsecretarul de stat în ministerul Sănătății Hugo López-Gatell.

Mexic a raportat, până în prezent, 730.000 de cazuri de COVID-19

Potrivit datelor colectate de Universitatea Johns Hopkins, Mexic a raportat, până în prezent, 730.000 de cazuri de COVID-19 și un bilanț de 76.430 de morți. Mexicul are al patrulea cel mai mare număr de victime provocate de COVID la nivel mondial, după SUA (209.454 morți), Brazilia (141.776 morți) și India (95.600 morți).

Mexic numără doar persoanele care au murit după ce au fost depistate pozitiv cu coronavirus

Cu toate acestea, Mexic numără doar persoanele care au murit după ce au fost testate și depistate pozitiv cu noul coronavirus. Numărul testelor efectuate la nivel național rămâne redus.

Mexicul a efectuat aproximativ 1,67 milioane de teste de coronavirus

Până pe 28 septembrie 2020, Mexicul a efectuat aproximativ 1,67 milioane de teste de coronavirus la nivel național, arată datele de pe Statista.com.

La începutul lunii, organizația Amnesty International a anunțat că în Mexic au murit mai mulți angajați din domeniul sănătății decât în orice altă țară din lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS