16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei românce au ținut prizonier un pensionar austriac săptămâni la rând

Trei românce au ținut prizonier un pensionar austriac săptămâni la rând

Trei românce din Graz, în vârstă de 24, 25 și 48 de ani, au ținut prizonier un pensionar din oraşul austriac Gratz săptămâni în șir. Femeile i-au luat cardul şi au scos zeci de mii de euro din contul bătrânului, scrie stiridiaspora, citând krone.at.

Totul a început la începutul lunii august, când româncele i-au câștigat încrederea pensionarului, de 66 de ani, grav afectat din cauza unei boli. Ajutate de un tânăr român, de 26 de ani, femeile l-au dus pe bărbat în apartamentul uneia dintre ele, de unde nu l-au mai lăsat să plece.

Potrivit primelor informații din anchetă, româncele au avut grijă de bătrân, însă i-au luat cardul, de pe care au retras zeci de mii de euro.

Un prieten al pensionarului l-a văzut pe acesta în compania femeilor mai tinere și i s-a părut ceva suspect. El a alertat poliția când a constatat că bătrânul nu mai mersese la locuința lui mai multe zile, ceea ce era neobișnuit. Totodată, familia victimei a descoperit că s-au scos zeci de mii de euro din contul bătrânului.

Pensionarul, găsit beat și speriat

Cei patru suspecți au fost arestați. Bătrânul a fost găsit în casa româncei de 48 de ani, într-o stare fizică precară, speriat și beat. Pensionarul susține că a fost ademenit în apartament de către românce și apoi nu i s-a permis să plece, iar lucrurile personale i-au fost luate.

În timpul interogatoriilor, suspecții au făcut declarații contradictorii, dar au spus că au avut grjă de bătrân, care le-a dat banii de bună voie, relatează Krone.at.

Ancheta este în curs de desfășurare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS