3.8 C
Craiova
miercuri, 8 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitatePoliția canadiană a arestat un bărbat care a mințit că este soldat ISIS

Poliția canadiană a arestat un bărbat care a mințit că este soldat ISIS

Poliția canadiană a arestat un bărbat care a mințit cu privire la apartenența sa la organizația teroristă Stat Islamic, scrie digi24, citând The Guardian.

Shehroze Chaudhry a atras atenția oficialilor și autorităților în urma lansării podcast-ului „Califatul”, în care se lăuda cu crime infiorătoare ale căror victime ar fi fost civili nevinovați. Chaudhry a declarat și presei, în repetate rânduri, că a călătorit în Siria în 2016 pentru a se alătura grupării teroriste ISIS și pentru a comite acte teroriste. Polițiștii au stabilit, însă, că bărbatul a inventat aceste scenarii, după ce presa a semnalat discrepanțe în relatarea ulterioară a evenimentelor.

„Declarațiile false pot crea un sentiment de frică în rândul comunității noastre și pot da iluzia că există o amenințare potențială pentru canadieni atunci când ea, de fapt, nu există. Prin urmare, Poliția Regală Canadiană ia aceste afirmații foarte în serios“, a declarat Christopher deGale, șeful echipei de securitate națională a RCMP.

În urma unei anchete, bărbatul a fost acuzat de „incitare la teama privind activitățile teroriste” și va apărea în fața tribunalului pe 16 noiembrie, potrivit RCMP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce taxe se vor plăti în Craiova, în 2022

Taxa pentru folosirea stadionului de atletism pentru evenimente atletice şi maratoane internaţionale a fost redusă la jumătate, pentru anul 2022.

ȘTIRI GdS