10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVitamina D îți poate salva viața dacă ai coronavirus

Vitamina D îți poate salva viața dacă ai coronavirus

Cercetătorii de la Universitatea Boston au descoperit că pacienții cu Covid-19 care au o cantitate suficientă de vitamina D în organism au cu până la 52% mai mari șanse de a scăpa cu viață, în cazul în care ajung la forme severe de boală.

Potrivit studiului, vitamina D joacă un rol crucial în sistemul imunitar și poate combate inflamația. Aceste caracteristici o fac un jucător cheie în lupta organismului împotriva coronavirusului, scrie Daily Mail.

Deficitul de vitamina D se regăsește mai ales la acele grupe de vârstă care au fost cel mai puternic afectate de coronavirus: persoanele de culoare și persoanele în vârstă. Nu este în niciun caz o legătură cauzală, dar studiul sugerează că vitamina D ar putea juca un rol în cine se îmbolnăvește de COVID-19, cine ajunge într-o stare critică și cine evită infectarea.

Medicul Michael Holick, de la Universitatea din Boston, a descoperit în cercetările sale anterioare că persoanele care au suficientă vitamina D sunt cu 54 la sută mai puțin susceptibile de a se infecta cu noul coronavirus. Continuând cercetările, Holick și echipa sa au descoperit că persoanele care nu au suficiente depozite de vitamina D au mult mai mari șanse de a se îmbolnăvi grav, să dezvolte septicemie sau chiar să moară după ce au contractat coronavirus.

Deoarece deficiența de vitamina D este frecventă la persoanele cu alte boli care cresc riscul în cazul unei infecții cu coronavirus, este imposibil să se spună exact câte vieți ar fi salvate dacă toți am primi doza zilnică de vitamina D, scrie Daily Mail.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS