11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegele Harald al Norvegiei, spitalizat din cauza unor probleme de respirație

Regele Harald al Norvegiei, spitalizat din cauza unor probleme de respirație

Regele Harald V al Norvegiei, în vârstă de 83 de ani, a fost internat astăzi de dimineața devreme din cauza „dificultăților respiratorii”, a spus palatul regal, care a subliniat că nu este Covid-19, potrivit HotNews.

Pe tron ​​de mai bine de 29 de ani, Harald, o figură unificatoare în țara sa, a mai fost internat la începutul lunii ianuarie.
„Regele este în prezent examinat“, a spus palatul într-o declarație. „Covid-19 este deja exclus“, se precizează în comunicat.

După ce și-a văzut soțul, soția sa, regina Sonia, a spus că totul merge foarte bine.
„Se pare că totul merge foarte bine. Regele însuși este mulțumit, iar medicul său este mulțumit“, a declarat ea reporterilor. „Mai trebuie să facă niște teste, dar va reveni în curând”, a adăugat ea.

Prințul moștenitor Haakon, în vârstă de 47 de ani, exercită funcțiile oficiale

Internat la Spitalul Național din Oslo, suveranul „este în concediu medical”, iar prințul moștenitor Haakon, în vârstă de 47 de ani, exercită funcțiile oficiale, a comunicat palatul.

Suveran sportiv și pasionat de navigație (yachting), Harald a participat în mod special la Jocurile Olimpice și a câștigat alte câteva competiții. Acesta a avut în ultimii ani o sănătate fragilă, dar a refuzat să abdice.

El a fost operat în 2003 pentru cancer la vezica urinară, apoi a fost supus unei alte operații în 2005 pentru probleme ale valvei cardiace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS