22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNou record de infecții în Israel înaintea intrării în vigoare a noilor restricții

Nou record de infecții în Israel înaintea intrării în vigoare a noilor restricții

Israelul a înregistrat vineri un nou record şi a depăşit pragul de 7.000 de contagieri zilnice cu noul coronavirus, cu câteva ore înainte să intre în vigoare o înăsprire a măsurilor de izolare impuse deja în urmă cu o săptămână, potrivit Agerpres.

În ultimele zile şi în pofida decretării izolării, Israelul a înregistrat cele mai înalte cifre de contagieri de la declanşarea pandemiei. Ministerul Sănătăţii a raportat vineri 7.527 noi cazuri într-o ţară cu o populaţie de 9 milioane de locuitori.

Noile restricții au intrat în vigoare la ora locală 14.00

Noile restricții au intrat în vigoare la ora locală 14.00 (11.00 GMT) şi vor reduce la minimum activităţile economice. Serviciile sociale; băncile; sectorul agricol; companiile de energie; cele de înaltă tehnologie şi infrastructurile vor continua să funcţioneze.

Sinagogile vor fi redeschise doar duminică, de sărbătoarea Yom Kipur

Înăsprirea măsurilor de izolare limitează rugăciunile la grupuri de 20 de persoane în exterior şi impune închiderea sinagogilor. Acestea vor fi redeschise doar duminică, de sărbătoarea Yom Kipur (Ziua Iertării), care este cea mai sfântă zi a iudaismului. Manifestaţiile vor fi, de asemenea, restrânse la grupuri de 20 de persoane, cu respectarea distanţării fizice şi doar la o distanţă de cel mult un kilometru în raport cu domiciliile participanţilor.

Izolarea strictă, în vigoare timp de două săptămâni

Izolarea strictă rămâne în vigoare timp de două săptămâni. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a avertizat, însă, că măsura va fi prelungită dacă nu se înregistrează o scădere semnificativă a infectărilor.
„Numărul cazurilor a luat amploare. Din păcate, şi numărul deceselor: 59 de persoane au murit în ultimele 24 de ore”, a anunţat joi seară Benjamin Netanyahu, justificând înăsprirea restricţiilor.

În total, 1.378 de persoane au murit de COVID-19 în Israel

În total, 1.378 de persoane au murit de COVID-19 în Israel. 670 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 167 au nevoie de ventilatoare.

De vinerea trecută, în Israel a fost decretată din nou starea de izolare la nivel naţional pentru a limita răspândirea cazurilor de contagiere cu noul coronavirus. Primul val al pandemiei, înregistrat în primăvară, a fost controlat cu succes. Izolarea strictă rămâne în vigoare timp de două săptămâni, însă premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a avertizat că măsura va fi prelungită dacă nu se înregistrează o scădere semnificativă a infectărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS