20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinalizare implementare proiect „ Dezvoltare fabrică de mobilă prin inovare de produs si proces în municipiul Orşova”

Finalizare implementare proiect „ Dezvoltare fabrică de mobilă prin inovare de produs si proces în municipiul Orşova”

SIA CONSULTING&EXPANSION S.R.L, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea la data de 30.09.2020 a proiectul cu titlul „Dezvoltare fabrică de mobilă prin inovare de produs si proces în municipiul Orşova”, cod MySMIS 111405, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii 2.1:“Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”. Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Lucrărilor, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.080.437,90 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 804.474,90 lei. Din total ajutor nerambursabil, valoarea cofinanțării din FEDR este de 683.803,67 lei si valoarea cofinanțării din bugetul național este de 120.671,23 lei.

Proiectul s-a implementat în Regiunea Sud-Vest Oltenia, județul Mehedinți, municipiul Orșova, Str. Porțile de Fier, având o durată de 47 luni.

Obiectiv general al proiectului îl constituie creșterea competitivității sectorului producției de mobilă, din Regiunea S-V Oltenia prin retehnologizarea și consolidarea poziției de piață a SIA CONSULTING & EXPANSION S.R.L.  

Obiective specifice:

– Dezvoltarea infrastructurii aparținând societății SIA CONSULTING & EXPANSION S.R.L. (sediu fabrică, echipamente, spații depozitare materie primă,etc.) pentru producția de mobilier, prefabricate din lemn, PAL Laminat,

– Dezvoltarea potențialului de creare de noi locuri de muncă pe piață locală prin angajarea a 3 persoane pe parcursul derulării activităților proiectului.

– Creșterea cifrei de afaceri cu 30% intr-un orizont de timp de 3 ani de la data finalizării proiectului.

Rezultatele obținute ale proiectului:

– Dezvoltarea infrastructurii aparținând societății SIA CONSULTING & EXPANSION S.R.L. pentru producția de mobilier prin dotarea cu mașini, echipamente performante de ultima generație specifice acestui domeniu;

– Dezvoltarea potențialului societății SIA CONSULTING & EXPANSION S.R.L de creare de noi locuri de munca pe piața locală – 3 persoane;

Impactul investiției:în urma implementării proiectului societatea și-a diversificat activitatea economică prin crearea unei noi fabrici pentru producția de mobilier ceea ce va contribui la creșterea competivității si consolidarea poziției pe piață a firmei. Totodată implementarea proiectului a condus la crearea a 3 noi locuri de muncă inclusiv persoane provenind din categorii defavorizate contribuind astfel  la reducerea ratei șomajului la nivelul regiunii S-V. Ca urmare a investiţiilor efectuate în capitalul fizic şi tehnologic modern şi inovativ, nepoluant, proiectul contribuie și la realizarea Strategiei Regionale Sud – Vest prin creşterea competitivităţii şi eficienţei microîntreprinderilor.

Durata de implementare a proiectului: de la data 01.11.2016 până la data 30.09.2020.

Informaţii suplimentare se pot obţine și la sediu societății: Municipiul Orșova, Str. Mărășești, nr. 12, județul Mehedinți, E-mail: [email protected] , Telefon: 0751-201332.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS