17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritățile din Rusia i-au blocat conturile și i-au pus sechestru pe apartament lui Aleksei Navalnîi

Autoritățile din Rusia i-au blocat conturile și i-au pus sechestru pe apartament lui Aleksei Navalnîi

Executori judecătorești ruși au blocat conturile și au pus sechestru pe o parte a apartamentului opozantului Aleksei Navalnîi, pe când acesta se afla în comă în spital după o presupusă otrăvire cu Noviciok, la sfârșitul lunii august, a informat joi purtătoarea sa de cuvânt, potrivit hampshirechronicle.

Într-o înregistrare video, Kira Yarmysh a anunțat că justiția rusă a blocat la 27 august partea deținută de către Navalnîi din apartamentul său din Moscova și, prin urmare, această locuință „nu poate fi vândută, donată sau ipotecată”.

Ea a adăugat că activele opozantului rus au fost de asemenea blocate.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, aceste decizii ale instanței au legătură cu un proces de calomnie intentat de o firmă controlată de controversatul om de afaceri rus Evgheni Prigojin, cunoscut ca apropiat al Kremlinului, împotriva lui Navalnîi și a unei asociate a sa, Liubov Sobol.

În octombrie anul trecut, cei doi opozanți și organizația lor anticorupție au fost condamnați la plata a 88 de milioane de ruble (aproape 1 milion de euro) către o companie de catering școlar.

Compania i-a dat în judecată pe Navalnîi și ONG-ul său după publicarea unei anchete în care se afirma că aceasta a servit alimente nesigure pentru sănătatea elevilor.

Evgheni Prigojin, supranumit „bucătarul lui Putin”, ar fi despăgubit această companie și intenționează acum să recupereze prejudiciul de la opozanți.

Pe 26 august, el a transmis într-un comunicat că îl va „ruina” pe Aleksei Navalnîi, dacă acesta va supraviețui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS