14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDupă 25 septembrie se răceşte vremea

După 25 septembrie se răceşte vremea

Pe parcursul următoarelor zile, vemea va rămâne caldă în cea mai mare parte a teritoriului. Începând din weekendul următor, însă tendinţa va fi de răcire.

După 25 septembrie vor fi ploi însemnate cantitativ, arată prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 21 septembrie – 4 octombrie, publicată astăzi de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Oltenia, temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, între 26 şi 29 de grade

Până în 25 septembrie, în Oltenia vremea va fi caldă. Local va fi călduroasă în sudul regiunii, cu temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, între 26 şi 29 de grade Celsius. Ulterior se va răci, astfel că media regională a valorilor maxime va scădea la 20 de grade în perioada 28 – 30 septembrie.

Nopţile vor fi tot mai calde în prima săptămână de prognoză

La începutul lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire, ce va însemna o creştere a valorilor diurne spre o medie de 22 – 23 de grade. Nopţile vor fi tot mai calde în prima săptămână de prognoză.
De la o medie a minimelor de 10 grade Celsius, se va ajunge la 16 grade în 26 septembrie. Ulterior, însă, se va reveni la minime, în medie de 9 – 10 grade Celsius.

Sunt prognozate ploi mai ales în intervalul 25 – 29 septembrie

Sunt prognozate ploi mai ales în intervalul 25 – 29 septembrie. Atunci vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate.

Vremea la munte

Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, în perioada 21 – 26 septembrie. Maximele la nivelul zonei între 16 şi 18 grade Celsius şi minime tot mai ridicate, ce se vor apropia de 10 grade. Vremea se va răci după acest interval.

Pentru finalul lunii sunt prognozate maxime, în medie de 10 grade şi minime de 2 – 4 grade Celsius

Pentru finalul lunii sunt prognozate maxime, în medie de 10 grade şi minime de 2 – 4 grade Celsius. În primele zile ale lunii octombrie se întrevede un proces de încălzire. Acesta va însemna o creştere a valorilor maxime spre 14 grade şi minime în medie de 4 – 6 grade.

După 23 septembrie se vor semnala ploi, pe arii mai extinse în perioada 26 – 29 septembrie, când şi cantităţile de apă vor fi local însemnate cantitativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS