13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Justiției din Olanda, amendat pentru că a încălcat distanțarea fizică la nunta sa

Ministrul Justiției din Olanda, amendat pentru că a încălcat distanțarea fizică la nunta sa

Parchetul general din Olanda a anunțat ieri că l-a amendat pe ministrul justiției, Ferdinand Grapperhaus, care, cu ocazia căsătoriei sale în luna august, a încălcat regulile de distanțare socială impuse din cauza noului coronavirus, relatează AFP.

„Ministerul Public a impus o amendă de 390 de euro ministrului Grapperhaus pentru că a încălcat regulile contra răspândirii coronavirusului cu ocazia nunții sale, la 22 august”, a informat parchetul într-un comunicat.

Să faci ce zice ministrul, nu ce face ministrul

Ferdinand Grapperhaus a făcut obiectul a numeroase critici după publicarea în presă a unor fotografii de la nunta sa, unde apare alături de zeci de invitați, fără a respecta distanțarea socială.
Mai mulţi deputaţi şi politicieni din cadrul coaliției de guvernare au fost de părere că ministrul justiţiei şi-a pierdut orice credibilitate prin încălcarea măsurilor antiepidemice, a căror necesitate a repetat-o neîncetat.

Criticile numeroase l-au determinat pe Grapperhaus să-şi exprime, vizibil emoţionat, regretele, în timpul unei dezbateri în Parlament. Amenda dată pentru „încălcarea vizibilă” a regulilor de distanțare socială trebuie să servească „credibilității” aplicării măsurilor, pentru care Grapperhaus este „figura emblematică”, a explicat parchetul.

De la debutul epidemiei în această țară, guvernul a insistat asupra regulii de distanțare socială și cere cetățenilor să respecte o distanță de 1,5 metri. În Olanda, unde numărul contaminărilor este în creștere, au fost raportate oficial 84.778 de cazuri de coronavirus, dintre care 6.258 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS