11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirusul se întoarce în forță în Europa

Coronavirusul se întoarce în forță în Europa

China, locul de pornire al pandemiei de coronavirus a raportat sâmbătă doar 14 cazuri noi, dar al doilea val își face simțită prezența în multe țări, mai ales din Europa. În Franța a fost raportat un nou bilanț zilnic record de peste 13.000 de infecții, iar premierul britanic Boris Johnson a declarat, în condițiile înrăutățirii situației, că nu vrea o nouă carantină la nivel național, dar probabil va fi nevoie de instituirea de noi restricții.

Un număr de 665 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate vineri în Republica Moldova. Cifra este un nou record pentru ţara vecină, transmite Mediafax. Situaţia cea mai gravă este în capitala Chişinău, unde au fost confirmate în 24 de ore 329 de cazuri.

Trump promite vaccin până la sfârșitul anului

În America, preşedintele Donald Trump a promis vineri că 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 vor fi fabricate până la sfârşitul anului şi vor fi într-un număr suficient pentru a vaccina 330 de milioane de americani până în aprilie 2021, informează AFP, citată de Agerpres.

„Vom produce cel puţin 100 de milioane de doze până la sfârşitul anului şi, probabil, multe altele, sute de milioane de doze vor fi disponibile în fiecare lună şi vom avea suficiente vaccinuri pentru toţi americanii până în aprilie”, a declarat preşedintele american în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, reiterându-şi optimismul cu privire la rezultatul studiilor clinice în curs de desfăşurare a vaccinurilor experimentale.

Donald Trump nu a specificat ce producători vor putea livra aceste vaccinuri, dar două companii, Moderna şi Pfizer, sunt în faza 3 activă a studiilor clinice, prima aşteptând rezultatele în noiembrie, iar a doua în octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS