14.5 C
Craiova
luni, 26 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateThailanda, primul deces de COVID după mai mult de 100 de zile fără noi infectări

Thailanda, primul deces de COVID după mai mult de 100 de zile fără noi infectări

Primul deces din cauza COVID-19 a fost raportat de Thailanda din 2 iunie, la două săptămâni după ce țara a marcat 100 de zile fără transmitere locală a cazurilor de coronavirus.

Este vorba despre un traducător în vârstă de 54 de ani. Acesta a fost dus cu avionul la Bangkok din Arabia Saudită la începutul acestei luni, după ce a contractat COVID-19. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătăți de la Bangkok. Bărbatul a făcut pneumonie și avea și alte boli, potrivit Digi24.ro.

Țara a raportat ieri şapte cazuri „de import”

Bilanțul deceselor ajunge astfel la 59. Țara a raportat ieri şapte cazuri „de import”. Acestea sunt provenite de la persoane străine care au intrat în țară. Numărul infectărilor a ajuns la 3.497. Thailanda este prima țară din afara Chinei în care au fost detectate cazuri de coronavirus.

Premierul Prayuth Chan-Ocha a impus o carantină strictă în martie, dar măsurile au fost relaxate treptat de atunci.

Thailanda, una din destinațiile turistice exotice preferate de oameni din întreaga lume, se pregătește să primească din nou turiști, cărora să le acorde vize de ședere pe termen mai lung. Asta, după o interdicție de cinci luni. Thailanda încearcă astfel să reducă din scăderea economică provocată de criza coronavirusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS