5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrașul Siret, în scenariul roșu: Se închid școlile, restaurantele și cafenelele

Orașul Siret, în scenariul roșu: Se închid școlile, restaurantele și cafenelele

Orașul Siret din județul Suceava a intrat în scenariul roșu, astfel că se închid școlile, restaurantele și cafenelele, iar slujbele la biserică vor putea fi oficiate doar afară.

Incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori este de peste 7, iar totul a plecat de la focarul apărut la Spitalul de Psihiatrie Siret, unde în acest moment sunt 38 de cazuri de îmbolnăvire, din care 34 în rândul pacienților și 4 în rândul angajaților, scrie Monitorul de Suceava. Pentru că o parte dintre angajați au mers în oraș și au intrat în contact cu alte persoane, au apărut îmbolnăviri și în comunitate.
Astfel, Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” și Școala Gimnazială ”Petru Mușat”, unde funcționează și grădinița orașului, s-au închis de joi. La cele trei unități de învățământ sunt 2.000 de copii, din care 700 la școala gimnazială și la grădiniță. Pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, dar și pentru liceeni, cursurile se vor ține online în următoarele două săptămâni.

Adrian Popoiu, primarul orașului Siret, a făcut un apel la locuitori să respecte măsurile sanitare impuse de autorități pentru a nu se ajunge într-o situație mai gravă, respectiv carantinarea orașului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS