17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Justiţiei olandez, amendat pentru că nu a respectat distanţarea socială la nunta sa

Ministrul Justiţiei olandez, amendat pentru că nu a respectat distanţarea socială la nunta sa

Parchetul olandez a informat astăzi că i-a aplicat o amendă ministrului Justiţiei. Cu ocazia căsătoriei sale în luna august, acesta a încălcat măsura de distanţare socială impusă contra răspândirii noului coronavirus, transmite agerpres, citând AFP.

„Ministerul Public i-a aplicat o amendă de 390 de euro ministrului Grapperhaus pentru că a încălcat regulile împotriva coronavirusului cu ocazia căsătoriei sale, la 22 august“, a comunicat instituţia.

Ferdinand Grapperhaus a făcut obiectul a numeroase critici după publicarea în presă a unor fotografii de la căsătoria sa, în care apare alături de zeci de invitaţi, fără a respecta distanţarea socială.

A fost acuzat că şi-a pierdut credibilitatea

Mai mulţi deputaţi şi politicieni ai partidelor din coaliţia de guvernare au fost de părere că ministrul Justiţiei şi-a pierdut orice credibilitate prin încălcarea unor măsuri a căror necesitate a repetat-o neîncetat.

Criticile numeroase l-au determinat pe Grapperhaus să-şi exprime regretele cu prilejul unei dezbateri în camera inferioară a parlamentului.

Amenda dictată pentru „încălcare vizibilă“ a distanţării sociale trebuie să servească „credibilităţii“ aplicării măsurilor pentru care Grapperhaus este „figura emblematică“, a explicat Parchetul.

De la debutul epidemiei, guvernul olandez insistă pe regula de păstrare a unei distanţe de 1,5 metri între cetăţeni.

Olanda, unde numărul de noi infectări este în creştere, a raportat până acum un total de 84.778 de cazuri, dintre care 6.258 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS