20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia prelungeşte restricțiile la sosirile din străinătate până la 30 septembrie

Grecia prelungeşte restricțiile la sosirile din străinătate până la 30 septembrie

Ca parte a măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei, Grecia prelungeşte restricțiile la sosirile din străinătate până la data de 30 septembrie.

Conform noilor NOTAM (notificări aviatice) emise de Autoritatea Aviației Civile (CAA) cu scopul de a proteja pasagerii și cetățenii, de mâine, cei care călătoresc din Ungaria vor intra în țară pe calea aerului doar cu un test negativ COVID-19, care va fi efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire, scrie ziarul elen Kathimerini, preluat de Rador, potrivit Hotnews.

Se prelungeşte, până la 30 septembrie, directiva care prevede obligativitatea efectuării unui test COVID-19 de către cei care sosesc cu avionul în Grecia din: Bulgaria; România; Emiratele Arabe Unite; Malta; Belgia; Spania; Albania și Macedonia de Nord. Din lista de țări de mai sus va fi eliminată Suedia. Începând de mâine, pasagerilor care vin din această ţară le este permis să intre în Grecia fără a prezenta un test negativ pentru coronavirus.

Sunt suspendate toate activitățile de zbor între Grecia și Catalonia (Spania)

Totuşi în cazul acestor pasageri, se va institui măsura testării aleatorii la sosire. De asemenea, sunt suspendate toate activitățile de zbor între Grecia și Catalonia (Spania).

Rezidenții permanenți ai Israelului care vin în Grecia vor fi supuși testării aleatorii

Explozia cazurilor în Israel a dus la prelungirea măsurii de intrare în Grecia numai cu prezentarea unui test negativ pentru COVID-19, efectuat prin metoda PCR, (probe prelevate oral sau nazofaringian), cu cel mult 72 de ore înainte de sosire. De asemenea, rezidenții permanenți ai Israelului care vin în Grecia vor fi supuși testării aleatorii. Este stabilită, totodată, o limită maximă de intrare de 5.000 de călători pe săptămână faţă de 1.200 de persoane, cât era până acum.

Zborurile către și dinspre Albania și Macedonia de Nord, operate numai pe aeroportul „El. Venizelos” din Atena

Se prelungeşte şi directiva aeronautică ce prevede că toate zborurile către și dinspre Albania și Macedonia de Nord să fie operate numai pe aeroportul „El. Venizelos” din Atena. Sunt interzise cursele din țările de mai sus către celelalte aeroporturi greceşti.

Continuă interzicerea zborurilor între Grecia și Turcia

Continuă până la sfârșitul acestei luni interzicerea zborurilor între Grecia și Turcia, precum și interzicerea intrării în țară a cetățenilor noneuropeni. Excepție fac cetățenii din: Australia; Canada; Georgia; Japonia; Noua Zeelandă; Ruanda; Coreea de Sud; Thailanda; Tunisia; Uruguay și Emiratele Arabe Unite.

Până la 21 septembrie 2020, este valabilă notificarea aviatică pentru Rusia

De notat şi că, până la 21 septembrie 2020, este valabilă notificarea aviatică pentru Rusia. Aceasta prevede intrarea a până la 500 de pasageri pe săptămână și numai cu un test COVID-19 negativ pe aeroporturile din Atena, Salonic și Heraklion.

Toți pasagerii din zborurile internaționale către Grecia trebuie să completeze (cu până la o zi înainte de sosire) Passenger Locator Form (PLF).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS