9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDonație a Ford România pentru Poliția de Frontieră

Donație a Ford România pentru Poliția de Frontieră

Ford România are în curs de livrare 50 de unități Transit AWD către Pro Optica S.A. în cursul acestui an, având ca beneficiar final Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din România.

Pro Optica S.A., companie specializată în soluții optronice și securitate, a transformat aceste vehicule în autospeciale de supraveghere ARTEMIS-RO, și va livra beneficiarului final cele 50 de unități până la finalul lunii Februarie 2021.
Trei unități au fost prezentate astăzi, în cadrul unui eveniment găzduit de Ambasadorul SUA la București, Excelența Sa, Adrian Zuckerman, în prezența Premierului României, Ludovic Orban.

„Mă bucur că Ford, un lider mondial de anvergură în tehnologia auto, a fost ales pentru a furniza vehiculele sale inovatoare către instituțiile de ordine publică și siguranță din României”, a spus ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman.

Autospecială de supraveghere cu termoviziune

’’Proiectul ”Autospecială de supraveghere cu termoviziune’’ se referă la livrarea a 50 de produse către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din România. Contractul a fost semnat în urma câștigării de către PRO OPTICA a unei licitații internaționale deschise organizată de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din România.

Produsul a fost construit urmărind cerințele formulate de specialiștii din domeniul tehnic și operațional ai beneficiarului. Proiectul de amenajare, sistemul optronic de supraveghere cu cameră termală, calculatorul și aplicația software de supraveghere și lucru cu hărțile sunt concepute și realizate în România de către Pro Optica S.A. Autovehiculul de bază și display-urile militare sunt produse ale companiilor americane Ford și respectiv Vartech. Produsul a parcurs toate verificările de pre-recepție și până astăzi au fost recepționate un număr de 16 produse, care au intrat deja în serviciu/misiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS