16.6 C
Craiova
duminică, 25 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat pus sub acuzare pentru că mașina lui Tesla mergea cu 150 km/oră

Bărbat pus sub acuzare pentru că mașina lui Tesla mergea cu 150 km/oră

Un bărbat din Canada a fost pus sub acuzare pentru că dormea în timp ce mașina lui Tesla, aflată în modul Autopilot, a atins viteza de 150 km/oră, informează BBC.

Incidentul s-a petrecut în apropiere de orașul Ponoka, la 100 de kilometri de Edmonton, în luna iulie. Polițiștii au pornit semnalele luminoase ale autospecialei, iar ceilalți șoferi s-au dat din calea lor. Numai mașina Tesla a accelerat. Poliția din Alberta a anunțat că ambele scaune din față erau întinse, iar șoferul și pasagerul dormeau.

„Nimeni nu se uita prin parbriz să vadă unde mergea mașina“, a declarat sergentul Darri Turnbull pentru CBC News. Acesta a spus că modelul Tesla a accelerat când poliția a pornit luminile. Celelalte mașini s-au dat la o parte. „Nimeni nu părea să fie în mașină, însă mașina a accelerat pentru că traficul se eliberase în față ei“, a mai spus Turnbull.

Șoferul mașinii Tesla vă apărea în fața unui judecător în luna decembrie

Șoferul mașinii Tesla, în vârstă de 20 de ani, vă apărea în fața unui judecător în luna decembrie. Tânărul a fost amendat, iniţial, pentru depășirea vitezei legale. Acestuia i-a fost suspendat permisul pentru 24 de ore. S-a considerat că era obosit la volan. Ulterior, însă, sancțiunea s-a transformat într-o acuzație de condus periculos.

Mașinile Tesla funcționează la nivelul doi de autonomie

Mașinile Tesla funcționează la nivelul doi de autonomie. Şoferul trebuie să rămână alert și pregătit să preia controlul, iar mâinile trebuie să le țină pe volan.

Fondatorul Tesla a anunțat că speră ca mașinile produse de compania lui să devină complet autonome până la finalul anului

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a anunțat că speră ca mașinile produse de compania lui să devină complet autonome până la finalul anului, cu o implicare minimă din partea șoferului. Cu toate acestea, el a adăugat că există „multe probleme mici“, care vor trebui rezolvate prin testare în trafic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS