10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolițiști germani suspendați din funcție pentru distribuirea de fotografii cu Hitler

Polițiști germani suspendați din funcție pentru distribuirea de fotografii cu Hitler

Oficiali din landul german Renandia de Nord-Westfalia (RNW) au anunțat astăzi suspendarea din funcție a 29 de polițiști care și-au trimis fotografii cu Adolf Hitler și imagini editate cu refugiați în camere de gazare, relatează Reuters și New York Times.

Aceștia sunt acuzați de asemenea de accesarea unor grupuri de discuții online unde erau distribuite imagini cu materiale extremiste precum svastici și alte simboluri naziste, interzise de constituția germană.

„Este o rușine pentru poliția din RNW”, a declarat ministrul de interne al landului, Herbert Reul, acesta anunțând deschiderea unei investigații care vizează 29 de ofițeri de poliție de ambele sexe.

O parte a suspecților ar putea fi puși sub acuzare pentru diseminare de propagandă nazistă și discurs al urii, riscând concedierea din poliție. Alții sunt acuzați că nu au raportat incidentele.

„Sunt îngrozit și rușinat”, a declarat Frank Richter, șeful poliției din orașul Essen unde majoritatea suspecților lucrau, adăugând că „mi-e greu să îmi găsesc cuvintele”.

Procurorii germani au anunțat luna trecută că au deschis o anchetă la adresa unui polițist ieșit la pensie, acesta fiind suspectat că a trimis mesaje de amenințare unor imigranți cunoscuți în spațiul public, acesta semnând e-mailurile cu numele unei grupări de criminali neo-naziști.

Mesajele, unele trimise unor parlamentari de etnie turcă, au fost semnate „UNS 2.0”, o referință la „Underground-ul Național Socialist”, o grupare neo-nazistă care a ucis 10 persoane, majoritatea imigranți, între 2000 și 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS